Navigation Menu+

Mt Eden Renovation

19VOLC photo bannerRenovation by Scope Construction

 

Craig and Jo loved their family home and had spent some time developing the kitchen and pool area to suit their life style. With a growing family and not enough space, they approached Buildology to discuss the possibility of developing their home.

19 Volcanic high res porch

The existing home was a 1930’s bungalow full of character.  Buildology needed to design a second level extension that wouldn’t compromise the character of the home or negatively affect the good relationship Craig and Jo had with their neighbour. The final design allowed for the second level addition to incorporate two spacious bedrooms with a shared rumpus separating them, as well as a bathroom. Making it the ideal kids haven. It was oriented to complement the existing character of the bungalow and at the same time achieve minimal effect to the neighbour.

19 Volcanichigh res bathroom and stairs

The existing lower floor plan needed to be reconfigured for better flow and to create a defined entry with stairs leading to the upper addition. The entry was designed to be spacious and light with a double height void being introduced. There was a lot of effort made to have a good flow between rooms while utilizing the space available. A quaint office nook was created under the stairs instead of your typical storage space which further complimented the openness. Scope Construction was great to deal with throughout the project and their attention to detail gave us a high quality finish.

19 Volcanic high res outside view

The overall design and final construction was everything Craig and Jo had hoped for and love the joy it brings to their family.

 

 

Romé Photo tile copy
“Jo and Craig were amazing to work with and it was a very exciting project. Walking through the front door was my favourite part. The double void entry with the stairs leading to the second floor just gave me goose bumps. I also loved having the chance to go back to the house and see the space being enjoyed by the family the way I imagined it.” – Romé Smit